פילה דג ברוטב פיטריות וחמאה בתנור על מצע מחית תפוחי אדמה.
2 מנות
החומרים:
-2פילה דג מכל סוג שתבחרו רצוי לקנות אותו מוכן ונקי מעצמות.
-סלסילת פיטריות טריות מסוג שמפניון ושיטאקי
-20 גרם חמאה
-2 כפיות טימין קצוץ
-3 שיני שום קצוצות
למחית:
-5 תפוחי אדמה קלופים שהורתחו במים
-מלח
-פלפל שחור
-3 כפות חלב{לא חובה}
-מכינים מחית תפוחי אדמה -פירה מתבלים לפי הטעם
אופן הכנת הדג:
תחילה הפילה דג
-מחממים את התנורטוסטר אובן לחום גבוה 170-180 מעלות
-לוקחים תבנית -מושחים במעט שמן רצוי זית {גם לטעם וגם לבריאות}
-לוקחים את הדגים ומתבלים בעדינות במלח ןפלפל שום קצןץ וטימין לפי טעמכם האישי ומניחים בצד
-פורסים את הפיטריות לפרוסות יפות מסדרים מחצית מהכמות בתבנית המשומנת מתבלים מעט ומניחים מעל את הדגים שהעור פונה כלפי מטה.מעל הדגים מסדרים את מחצית הפיטריות שנותרה
-מפזרים קוביות חמאה מלמעלה
-מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור
מורידים את החום ל-150 מעלות
-מוציאים לאחר כ-20 דקות
מסדרים בצלחת גדולה פירה ןמעלין פילה דג ברוטב פיטריות וחמאה
בתיאבון!!!
טלילה מיזרחי דאור מטפלת ברפואה משלימה רכזת תיירות מרפא מנהלת ומנחה משאבי אנוש .